Scoala Ion Irimescu - Prima pagina Scoala Ion Irimescu - Despre noi Scoala Ion Irimescu - Dotari Scoala Ion Irimescu - Colectiv Scoala Ion Irimescu - Olimpiade si concursuri Scoala Ion Irimescu - Galerie foto

Activitati extracurriculare
Contact

Scoala Gimnaziala "Ion Irimescu" Falticeni
Str. Nicolae Beldiceanu nr. 23
cod postal: 725200
jud. Suceava, Romania

tel./fax: 0230 - 540561
e-mail: scoala2falticeni@yahoo.com
Web: www.sc2irimescu.roUltima actualizare: 25 aprilie 2014
Activitati extracurriculare

Anul scolar 2010/2011 s-a remarcat printr-o bogata activitate extracurriculara, gratie elevilor si cadrelor didactice, care s-au implicat in activitati dintre cele mai diverse.

Astfel, in februarie 2010, au fost serbate Zilele Scolii, ocazie cu care au avut loc:

  • expozitii de pictura, fotografie si grafica;
  • concursuri intre clase pe tema operei mentorului scolii-maestrul Ion Irimescu;
  • atelierul de creatie literara "Cuvinte mestesugite / In dar scolii oferite"
  • lansarea cartii colective "Universul cunoasterii"
  • vizite la Muzeul de Arta "Ion Irimescu";
  • evocari facute de elevi, parinti, profesori, invitati;
  • spectacolul aniversar
Un alt reper al activitatii acestui an a fost ziua de nastere a poetului national, Mihai Eminescu, prilej de a cunoaste mai bine personalitatea si opera sa. Actiunile derulate au culminat cu concursul "Numai poetul ... " in parteneriat cu scoala nr. 6 "Ioan Ciurea".

Sarbatoarea Nationala - 1 decembrie 2010 - a prilejuit desfasurarea unei activitati menite sa trezeasca spiritul de bun roman in toti cei ce au luat parte: elevi, parinti si dascali. Inceputa ca o intalnire cu istoria, prin evocarea momentului 1 decembrie 1918, activitatea a continuat in a doua sa parte printr-un spectacol de poezie romaneasca si dansuri populare romanesti.

Nu au trecut neobservate nici sarbatorile de iarna, ocazie cu care ne-am amintit cu totii de dascalii pensionari care au fost colindati acasa de catre un grup format din elevi, invatatori si profesori. Scolarii claselor primare s-au ocupat de ornarea bradului de Craciun al scolii, apoi, impreuna cu cei din gimnaziu, s-au intalnit pe scena, intr-un spectacol intitulat "Datini si obiceiuri de iarna".

Teatrul si-a gasit in acest an un loc aparte in sufletul copiilor scolii in cadrul evenimentului "Sus cortina!". Elevii claselor V-VIII au vizionat piesa de teatru "Amintiri din copilarie", sustinuta de trupa teatrului din Botosani.

S-au continuat diferite activitati de informare si responsabilizare in cadrul unor parteneriate cu Politia municipiului Falticeni, Jandarmeria si Clubul Copiilor Falticeni.

Elevii nostri au dovedit receptivitate si pentru sarbatorile imprumutate, convinsi fiind ca se poate invata ceva si din aceste obiceiuri. Ei au tinut sa marcheze sarbatoarea Halloween-ului, printr-o parada a mastilor pe clase, incheiata cu oferirea de premii.

Simtul raspunderii si luarea in serios a realitatilor vietii s-au vazut in activitatile sustinute la nivelul claselor in Saptamana Sigurantei Rutiere, precum si in randul componentilor echipajelor "Sanitarii priceputi" si "Prietenii pompierilor".

Finalul anului scolar, ca de fiecare data, il marcheaza serbarile, in special ale celor din clasa I, invingatori in lupta cu alfabetul.Arhiva evenimentelor pentru anul scolar 2009/2010

Octombrie 2009 - Concursul "Happy Pumpkin" si petrecere de Halloween.

Noiembrie 2009 - Concursul de evaluare in educatie  - matematica, limba romana, fizica.

Noiembrie 2009 - concursul de matematica "Lumina math"

Decembrie 2010 - "Saptamana omeniei"

Ianuarie 2010 - concursul "Numai poetul ... " in parteneriat cu scoala nr. 6 "Ioan Ciurea"

Ianuarie 2010 - olimpiada de biologie

Aprilie 2010 - concursul de matematica "Micul matematician" - clasele II-IV , faza zonalaScoala nr.2 -  Ion Irimescu - Falticeni
  Site dezvoltat de Farado.ro