Scoala Ion Irimescu - Prima pagina Scoala Ion Irimescu - Despre noi Scoala Ion Irimescu - Dotari Scoala Ion Irimescu - Colectiv Scoala Ion Irimescu - Olimpiade si concursuri Scoala Ion Irimescu - Galerie foto

Noutati
Contact

Scoala Gimnaziala "Ion Irimescu" Falticeni
Str. Nicolae Beldiceanu nr. 23
cod postal: 725200
jud. Suceava, Romania

tel./fax: 0230 - 540561
e-mail: scoala2falticeni@yahoo.com
Web: www.sc2irimescu.roUltima actualizare: 25 aprilie 2014
Noutati


INSCRIEREA IN INVATAMANTUL PRIMAR 2014-2015SUSPENDARE CURSURI - ian 2014
2014 - Datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, cursurile vor fi suspendate luni, 27 ianuarie 2014 si se vor relua marti, 28 ianuarie 2014.


2013 - CONCURSUL NAȚIONAL "PATRULA ECO"

Patrula ECO PINGUINII,  formată din elevii claselor I B și a III a B,  coordonată de doamnele profesoare Filipciuc Gabriela și Axinte Nicoleta,  a participat  în anul școlar 2012-2013 la toate evenimentele din cadrul   competiției CONCURSUL NAȚIONAL "PATRULA ECO" și a obținut PREMIUL SPECIAL -,, Ziua Voluntariatului- cele mai  bune investigații de mediu". Elevii au fost răsplătiți cu o imprimantă laser pentru activități de excepție în identificarea problemelor de mediu din comunitatea locală.
În cadrul aceleiași competiții, eleva Coman Ariana, din clasa I B, îndrumată de doamna profesoară Filipciuc Gabriela, a obținut PREMUL SPECIAL pentru  cea mai complexă  agendă.Toți  ceilalți elevi implicați în program, au fost răsplătiți cu diplome de participare.

 Care sunt obiectivele "Patrulei Eco"?

  • implicarea elevilor, profesorilor, părinților și a comunității locale în observarea directă a problemelor de mediu din vecinătatea școlilor, spațiilor verzi, locurilor de joacă, a perimetrului local în general;
  • stimularea competiției și, în același timp, a spiritului de echipă prin asumarea de roluri cu scopul de a responsabiliza instituțiile locale și naționale pentru a proteja mai bine mediul înconjurător, prin furnizarea unor informații de către fiecare membru al Patrulei Eco;
  • asigurarea unei competiții deschise și creative, motivată prin acordarea de premii celor mai buni copii și elevi, dar și de diplome tuturor participanților.

4 aprilie 2013 - Săptămâna  "Să știi mai multe, să fii mai bun"


În săptămâna 1-5 aprilie, la Școala Gimnazială "Ion Irimescu",  elevii și profesorii  s-au implicat în derularea unor activități extrașcolare menite să stimuleze creativitatea, cooperarea,  dar și nevoia de a trăi într-un mediu mai curat. Elevii au desfășurat activități cultural-artistice, de recreere, vizite la muzeele orașului, drumeții, activități de educație ecologică, competiții sportive, concursuri de creație plastică ș.a.
Dintre proiectele propuse și derulate în școala noastră, amintim: Lumea păsărilor, Tradiții și obieciuri la români, A fi un bun cetățean,  Lumea poveștilor, Să descoperim lumea cercetătorilor, Crenguța înmugurită, Liturghia copiilor, Personaje îndrăgite, Steluțe pe pământ, Ziua pământului, Cetățeni ai României - cetățeni ai Europei, Lucruri utile din materiale inutile,  Universul graficii,  Suntem copiii Europei, Atelier de creativitate, Să cunoaștem codul bunelor maniere, Personalitățile orașului meu, Concurs intrașcolar   "Talentul meu", Concurs de karaoke, Jocurile copilăriei, Arta origami.
De asemenea, s-au realizat vizite la muzee, la azilul de bătrâni "Sf. Andrei", la sediul Poliției Municipiului Fălticeni, la Școala de Jandarmi Fălticeni, dar și la liceele din oraș. S-au  realizat drumeții  la Rădășeni, la Dumbrava minunată, la Nada Florilor ș.a. Totodată, elevii au participat și la activități de voluntariat în parteneriat cu Grădinița Specială, Grădinița Particulară, dar și cu alte instituții din oraș, dovedind că bucuriile se pot obține prin dăruire și implicare.
 În urma derulării activităților, s-au realizat portofolii, albume, afișe, CD-uri, dar și expoziții tematice pe holul școlii.

Consilier pentru programe și proiecte educative,
Prof.Nastasă Anca


4 aprilie 2013 - Ziua portilor deschise

Scoala gimnaziala "Ion Irimescu" organizeaza joi, 4 aprilie 2013 "Ziua Portilor Deschise", manifestare care se adreseaza parintilor viitorilor elevi ai claselor prega-titoare. Acestia vor avea ocazia sa cunoască mai bine cadrele didactice, dotarea si planurile de viitor ale scolii.


mai 2010 - in urma evaluarii efectuate de echipa CCDG scoala primeste Steagul verde si ii este acordat statutul de ECO-Scoala


Noutati


Steagul verde la
Școala nr. 2 "Ion Irimescu"

Sunt mândru de școala mea. Sălile înalte au pereții acoperiți de realizările generațiilor de învățăcei. Numele ei este scris pe multele diplome câștigate la diferite olimpiade și concursuri județene și naționale. Acum are un prilej în plus de sărbătoare - recunoașterea internațională prin acordarea Certificatului Mondial de Eco - Școală și a Steagului Verde, simboluri ale implicării în desfășurarea și derularea activităților care au drept scop protejarea mediului.

Holul central, în pauze, este plin de elevi care admiră steagul. Toți își amintesc cât de nerăbdători și emoționați au fost în ziua evaluării.Comitetul ECO a monitorizat fiecare etapă a acestui program, iar prezentarea a fost un succes dorit și meritat.
Mulțimea activităților desfășurate și varietatea temelor au convins audiența - reprezentanți ai CCDG, APM, Primărie - de seriozitatea și implicarea tuturor în atingerea obiectivelor urmărite de Programul Internațional Eco - Școala.

Vă invit în școala mea, pe cei mari, să o vizitați, pe cei mici și foarte mici, să vă convingeți că poate fi și școala voastră. Vă invit să faceți parte din echipa ECO și împreună să demonstrăm că suntem preocupați de mediul în care trăim.
Prin creativitate, spirit critic, muncă în echipă și decizii bine gândite, vom dovedi și peste 2 ani că merităm Statutul de Eco - Școală și Steagul Verde.


Sofia Ioan, clasa a VII-a B, Școala Nr. 2 "Ion Irimescu", Fălticeni


Tatiana Sandru - cadrul didactic coordonator al programului Eco-Scoala


Scoala nr.2 -  Ion Irimescu - Falticeni
  Site dezvoltat de Farado.ro